De Vrije Student lanceert positiviteitscampagne #hetkanwel

Geef ambitie een stem!

De Vrije Student lanceert positiviteitscampagne #hetkanwel

De Vrije Student lanceert een campagne waarin de focus wordt gelegd op wat er allemaal kan binnen de huidige maatregelen omtrent het coronavirus. De partij komt met de campagne #hetkanwel om de nadruk te leggen op wat er juist wél allemaal kan. De partij doet dit in reactie op de vele negatieve berichten die er volgden op de versoepelingen van de maatregelen uit studentenkringen. Hiermee hoopt De Vrije Student een positieve impact te hebben op de mogelijkheden die er zijn voor de studenten.

‘Ik heb mij echt verbaasd over de hoeveelheid negatieve persberichten die studentenorganisaties de afgelopen dagen hebben verspreid over de versoepelingen van het virus’ stelt partijleider David Jan Meijer, ‘er wordt zo veel meer mogelijk en er worden enorme bedragen gestoken in ons onderwijs. Dan kunnen we met elkaar toch niet zoveel negativiteit de wereld in helpen?’

Tegelijkertijd erkent Meijer dat er nog veel problemen in het hoger onderwijs spelen, ‘natuurlijk hebben al die mensen die de problemen aankaarten wel een punt, want het hoger onderwijs kampt nog steeds met een hoge werkdruk en veel studenten kampen met psychische klachten, eenzaamheid en depressiviteit. Daar nemen we nu grote stappen in, zoals de investeringen in studentpsychologen en de verlaging van het BSA, maar we hebben daarin ook nog echt een lange weg te gaan.’ Daarom start de studentenpartij met studenten van de faculteiten Economie&Bedrijfskunde, Rechten, Letteren, UMCG en Filosofie een campagne om wat positieve berichten de wereld in te helpen. Onder de hashtag #hetkanwel plaatsen ze foto’s en video’s waarmee ze de komende weken willen laten zien wat er allemaal wel kan binnen de huidige maatregelen.