Bezetting academiegebouw niet gesteund door universiteitsraadpartijen.

Geef ambitie een stem!

Bezetting academiegebouw niet gesteund door universiteitsraadpartijen.

De bezetting van het Academiegebouw in Groningen wordt niet gesteund door de Groninger universiteitsraadpartijen SOG, Lijst Calimero, Donut Party en De Vrije Student. De partijen delen de zorgen van de actievoerders, maar zijn ook van mening dat de acties een grote impact hebben op bestaande samenwerkingsrelaties tussen de universiteiten, gemeente en studentenorganisaties.

De partijen betreuren dat de huidige bezetting het fysieke onderwijs onmogelijk maakt: ‘Veel studenten stonden te springen om na 1,5 jaar weer naar een fysiek college te mogen en elkaar te leren kennen. Deze actie zorgt daarom voor veel frustratie, wat het vinden van een oplossing bemoeilijkt.’ zegt DVS-fractievoorzitter Marie-Cecile Hatzmann. ‘Tegelijkertijd is het niet meer van deze tijd dat de universiteit een ongecontroleerde stroom studenten kan toelaten, het wordt tijd dat hier een rem op komt door rekening te houden met het aantal beschikbare woningen.’ 

De universiteitsraadpartijen hopen dat de huisvestingsdiscussie op een constructieve wijze kan blijven worden gevoerd: ‘Het is een beladen discussie, want dakloosheid zorgt voor hevige emoties onder studenten. Juist daarom is het van belang dat we met elkaar in gesprek blijven, op basis van feiten en argumenten.’