Student en Stadjer, help elkaar!

Geef ambitie een stem!

Student en Stadjer, help elkaar!

19 maart 2020 – Groningen

Een week geleden kondigde de Rijksuniversiteit Groningen aan de deuren te sluiten tot en met 10 april. Sindsdien vertrekken studenten naar hun ouderlijk huis en kiezen steeds meer internationale studenten ervoor om terug te keren naar hun thuisland. Studentenpartij De Vrije Student roept de studenten die in Groningen blijven op om zich in te zetten voor hulpbehoevenden.

“We leven in bijzondere tijden, waar studenten en stadjers voorheen langs elkaar heen leefden, moeten we nu klaar staan voor elkaar” stelt fractievoorzitter Dylan Gerding, “stadjers die getroffen zijn door ziekte kunnen alle hulp gebruiken. Laten wij als studenten hen steunen door dagelijkse taken over te nemen. Daarmee ontlast je de zieken en hun naasten, voor wie dit virus als een bom bovenop de bestaande zorgen ploft.”

De studentpartij roept studenten op om te helpen bij het doen van de boodschappen, het uitlaten van de hond of gewoon even een praatje te maken met eenzame stadjers. “In deze tijden moeten we samen sterk staan, daarom zijn wij ook erg blij met het Student voor Stad initiatief” aldus Dylan. Het Student voor Stad initiatief koppelt hulpbehoevenden aan studenten. “Als je gezond bent, help dan mee. Als je hulp kan gebruiken, meld je dan aan” besluit Dylan.